LFV medverkar på 40-årsjubilerande Transportforum

Publicerad: 11 januari 2024 15:19

I år hålls Transportforum i Linköping den 17 och 18 januari. Det är 40:e gången som Transportforum samlar forskare, offentliga och privata aktörer inom transport och infrastruktur till två dagar av kunskapsutbyte och nätverkande.

Årets Transportforum är ett späckat tvådagarsprogram med hundratals presentationer med ny kunskap inom ett brett spektra av transportsektorn. Inledningstemat för konferensen är ”Framtid och visioner - vilka utmaningar står vi inför och hur kan vi använda kunskapsbaserad utveckling för att lösa dem?” Infrastruktur- och bostadsminster Andreas Carlson inviger konferensen.
Generaldirektör Ann Persson Grivas deltar i transportmyndigheternas GD-panel på onsdagen klockan 15.05-15.35 under frågeställningen ”Transportsystem i en föränderlig omvärld – möjligheter och utmaningar”. I transportmyndigheternas monter kommer även infrastruktur- och bostadsministern Andreas Carlson finnas på plats på onsdagen klockan 12.45-13.30 för speeddating.

Billy Josefsson, projektledare, håller i luftfartsområdet under Transportforum. Det består av 16 presentationer om bland annat drönare och drönartjänster samt användning av AI för optimering av digital flyginformationstjänst. Roger Li, manager UTM, kommer att prata om Tjänster till den obemannade luftfarten – möjligheter och utmaningar. Magnus Nylin, verksamhetsarkitekt, kommer att hålla ett seminarium under rubriken Flexibel automation för trafikledning inom luftfart, sjöfart och tågtrafik och Erik Liljeroth, valideringsingenjör, kommer att diskutera ”Användning av AI för optimering av digital flyginformationstjänst”. En workshop om Förnybart flygbränsle avslutar dag 2.

Hela programmet hittar du här: Program - vti.se