LFV undertecknade avtal om forskningssamarbete

Publicerad: 21 september 2020 13:28

LFV, Linköpings Universitet och University of Sharjah i Förenade Arabemiraten undertecknade på måndagen ett Memorandum of Understanding, MoU, om fortsatt forskningssamarbete.

LFV och Linköpings Universitet driver sedan några år tillbaka tre forskningsprojekt med University of Sharjah varav ett är "Dubai UTM" där även SAAB deltar med teknisk expertis. VINNOVA finansierar projektet som handlar om att visualisera, kommunicera och visa vilka effekter som kan förväntas av omfattande drönartrafik i stadsmiljö.
Det avtal som skrevs på i Norrköping på måndagen är treårigt. Avsikten med detta MoU är att "identifiera och genomföra värdefull forskning för båda parter och att under 2021 introducera digitalisering inom ATS som ett potentiellt forskningssamarbete."
– Det är en utmanande tid nu med pandemin, inte minst för flygbranschen. Kanske kan forskning och utveckling hitta vägar ur krisen och framåt med bibehållen säkerhet och ett smartare utnyttjande av luftrummet, sade LFVs generaldirektör Ann Persson Grivas i samband med avtalstecknandet.
Förutom av Ann Persson Grivas skrevs avtalet på av professor Peter Värbrand, LiU, och professor Maamar Bettayeb, University of Sharjah.