Frågor och svar om traineeprogrammet

Till traineeprogrammet inom teknik söker vi dig som har läst en utbildning inom teknik eller IT på yrkeshögskola, högskola eller universitet. Om du har ett stort tekniskt intresse och vill utvecklas inom teknik för flygtrafiktjänster och bidra till flygsäkerheten i Sverige kommer du att trivas hos oss.

Programmet pågår i 12 månader.

Preliminärt hösten 2024. Vid frågor och funderingar, kontakta rekrytering@lfv.se.

Programmet startar med en introduktion av LFV och vår verksamhet. Därefter är programmet indelat i två block.

Under det första blocket kommer du att bygga upp kompetens inom system och teknik för flygtrafiktjänst och flygsäkerhet. Parallellt med intern och extern utbildning kommer du att praktisera på våra enheter inom avdelningen System och Utveckling. 

I andra blocket påbörjar du on-the-job training på din enhet där praktiskt arbete varvas med utbildning för fördjupning inom specifika teknikområden.

Vi erbjuder placering i Norrköping, Stockholm och Malmö.

När du har gått programmet kommer du att ha byggt upp specialistkompetens inom ditt område och ha goda förutsättningar att bidra i arbetet på din enhet samt fortsätta att utvecklas i din karriär hos oss.

Från start blir du tillsvidareanställd med 6 månaders provanställning, du får även en marknadsmässig lön.

Som systemingenjör bidrar du till att upprätthålla drift samt utveckling av de system och tekniska lösningar som krävs för att LFV ska kunna tillhandahålla en säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafiktjänst för civil och militär luftfart i Sverige.

Du kan bli specialist inom specifika teknikområden. Du kommer också kunna bygga upp bred kunskap om flygtrafiktjänst som ger möjlighet till en karriär som exempelvis systemansvarig, linjechef eller projektledare.

LFV är en stimulerande arbetsplats där vi erbjuder dig en hållbar och trygg anställning med marknadsmässiga anställningsvillkor. Våra medarbetare har förmåner som till exempel flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, privatvårdsförsäkring, föräldrapenningtillägg, företagshälsovård, utökad semester beroende på ålder och förmånliga pensionsvillkor.

Vid frågor och funderingar, kontakta rekrytering@lfv.se. Information om traineeprogrammet uppdateras allt eftersom på webbsidan lfv.se/trainee.