Charlotte, stabschef

Att få vara med på riktigt där det händer och faktiskt bidra

– Jag arbetar som stabschef för avdelningen Operations. Operations levererar flygtrafiktjänster för civil och militär luftfart samt tjänster för obemannad luftfart. Det är en otroligt spännande och fascinerande verksamhet. Att få vara med på riktigt där det händer och faktiskt bidra, det känns jätteroligt.

Hur kommer det sig att du blev stabschef?
– Jag kände mig redo för nya utmaningar och ville prova något nytt. Jag är jurist i grunden och har arbetat som koncernjurist vid LFV i många år. Senare testade jag mina vingar en period som kanslichef på Region Östergötland. Någonstans där, efter att ha varit chef ett tag, upptäckte jag att chefskapet passade mig.

Vad gör en stabschef?
– Jag som stabschef ska samla in och ta mig an uppgifter som ger medarbetarna avlastning. Då kan de i stället fokusera på sina specialistuppdrag. Ordning och reda är centrala uppgifter för en stabschef. Det innebär att hålla koll på beslutsunderlag, se till att de är korrekt utformade och att alla uppdrag från ledningen hanteras och återrapporteras i tid. Det rör sig om många olika typer av frågor och ärenden.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att jag själv får möjlighet att påverka innehållet i tjänsten i samråd med övriga medlemmar i staben och med ledningen. Det är jätteroligt och inspirerande samtidigt som det är fantastiska och kompetenta kollegor jag jobbar med.