Om oss

Vilka är vi?

LFV är ett affärsverk med ca 1 200 anställda som driver flygtrafiktjänst för civila och militära kunder vid 24 torn i Sverige samt vid två kontrollcentraler. Vi omsätter omkring 2,6 miljarder kronor och har vårt huvudkontor i Norrköping. LFV är en av Europas ledande aktörer inom flygtrafiktjänst. Våra lösningar för ännu säkrare och mer kostnadseffektiv flygtrafik uppmärksammas i omvärlden och inom miljöområdet går vi i bräschen för att minimera miljöbelastningen.

Läs mer

LFV - en helhetsleverantör av lokal flygtrafikledningstjänst

LFV erbjuder mer än enbart lokal flygtrafikledningstjänst. Certifiering av CNS- och ATS-tjänster, aeronautisk information, flyghinderanalys, hindermätning, konstruktion av luftrum och flygvägar samt miljöanalyser är några exempel på vad du kan få hjälp med. Med LFV kan du få en helhetsleverantör som gör det enklare och mer kostnadseffektivt att uppfylla de krav som ställs på dig som driver en flygplats.

Vision, strategi och kärnvärden

Vår vision är att vara en ledande leverantör av morgondagens flygtrafiktjänst i Europa. Här kan du läsa mer om LFVs kärnvärden och vision samt vilka strategier som vi har för att nå den.  

Läs mer

Jobba hos oss

LFV erbjuder en intressant och utvecklande vardag med olika typer av arbeten. Läs här om några av de olika arbetsuppgifter man kan ha på den spännande arbetsplatsen LFV.

Läs mer