Nyheter

LFV-karta ska hjälpa UAV-flygare

LFV publicerar i dag en specialgjord karta för UAV-flygare på webben lfv.se. Avsikten är att underlätta för UAV-flygare att avgöra var de kan flyga...

Läs mer

Twitter logo Twitter

LFV på plats på World ATM Congress 2015 i Madrid

LFV kommer att delta i World ATM Congress 2015 i Madrid mellan den 10 och 12 mars. Där berättar vi bland annat om erfarenheterna av att bli världens första leverantör av flygtrafiktjänst som har fått ett operativt godkännande för fjärrstyrda torn, RTS eller Remote Tower Services. Under våren 2015 tar vi det fjärrstyrda tornet i Örnsköldsvik i drift. På World ATM Congress 2015 kan du träffa våra RTS-experter för att få inspiration till att utveckla RTS på hemmaplan. Du hittar oss i monter 351. Välkommen!

Fjärrstyrda torn

LFV har under många år arbetat med Saab för att utveckla tekniska system för flygtrafikledning. LFVs tjänst med fjärrstyrda torn RTS - Remote Tower Services - kan ge små och medelstora flygplatser ökad flexibilitet, lägre kostnader, höjd säkerhet och ökad effektivitet.

Läs mer om Fjärrstyrda torn

Till filmen om RTS

LFV i Förenade Arabemiraten

Den första maj 2013 tog LFV, tillsammans med företaget GAL, över som leverantör av flygtrafiktjänst vid Abu Dhabi Airports Companys flygplatser i Förenade Arabemiraten. Kontraktet är på fem år och innebär LFVs största utlandsetablering inom flygtrafiktjänst.

Läs mer